Online órák

Online órák

A koronavírus miatti korlátozás mind a gyermekeket és a szülőket, mind a pedagógusokat új kihívások elé állította. A legnagyobb rugalmassággal és adaptációs képességgel – mint lálhattuk – a gyermekek rendelkeznek 🙂 azt hiszem, tanulhatunk tőlük.

Új módszerek és új eszközök segítségével bővítettem a szolgáltatásaimat, hogy a kontaktórák online is megvalósulhassanak. A kialakult helyzet új távlatokat is megnyitott: a távolság immár nem akadály, külföldön élő gyermekek fejlesztését is végzem.

Egyéni fejlesztés

Az órákat videóhívással tartom. Minden gyermeknek a saját megosztott mappájába töltöm fel az anyagokat. Ez leginkább nem a könyvek szkennelését jelenti, hanem személyre szabott, interaktív, online feladatok készítését (pl.: learningapps segítségével).

A technikai munka az én oldalamon csapódik le, hogy a felhasználás a gyermekek oldalán a lehető legegyszerűbb legyen (regisztrációt sem igényel). Közvetlenül böngészőből is nézhető platformokkal dolgozom, így ezen anyagok bármilyen eszközön (számítógép, tablet, telefon, stb.) és rendszeren (Windows, Android, iOS, stb.) működnek.

Alapozó torna

Élő, csoportos videókonferencia segítségével a gyermekek interakcióba léphetnek velem, és a visszacsatolásra, javításra is megnyílik az út. Az órát ezzel párhuzamosan fel is veszem, és egy vágott videó formájában osztom meg így lehetővé téve az egyéni feldolgozást – mindenki a saját időbeosztása és tempója szerint végezheti el a gyakorlatokat.

Az itt nézhető bemutató egy részlet a teljes órából:

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.